adik dan kakak

Monday, January 9, 2012

Same Post..Again..

Assalamualaikum.. ya. hari ni pun nk coret2 psl cite yg dh penah di post tahun lepas. minggu kedua sesi persekolahan. kakak dh 5tahun kan tahun ni so nak xnak mmg kena anta sek jgk.

So, sekali lagi bermulala kisah yg sama tahun lepas. Tirah dihantar kembali ke sekolah. igt nk anta pra tp sek kat cni xbkk plk kls utk bdk 5tahun. terpksala anta ke tadika. kami anta ke PASTI. nk anta ke sek KEMAS tp cam xberapa nk ok sbb nurse kt klinik tu ckp ank dia dh 2tahun kt ctu tp xreti2 lg membaca. cam xtau pa2 je dia ckp. tp no choice sbb tu je sek yg plg dekat dgn tmpt keje katanya. so, cancel nk anta KEMAS. myb budak terlalu ramai kot. tp cam xptut plk budak2 xtau pa2 sbb guru kemas kan guru terlatih. di hantar kursus dan dipilih dr graduan yg da dip n ijazah..ke da lg KEMAS yg ambik guru sembarangan?xtau la plk tu..

Da sorang p.cik yg aku jumpa kt shoppg mall ni bg cadangan. katanya elokla di hantar anak2 ni ke sek cina. bukan je sbb sistem pengajaran yg bagus tp jgk sbb anak2 di ajar bahasa cina. dia ni mualaf. betul jgk kt pakcik tu sbb bahasa cina pn dh jd bahasa international. nnti nk keje senang. tp mslhnya klu da pun kt cni nk ke baba nya g anta n ambil klu jauh dr uitm? dh tentu2 tak. PASTI ni pn d luar uitm je tp kul1,2 baru g ambk tirah. pdhal sek abis kul12 lg..igt nk g anta n ambik tirah sdri tp pk2 balik cam xconfident je nk drive sbb Aimy bkn nya tau duk diam dlm keta plus jln raya ni jln raya yg mmg stiasa sibuk. bkn cam kt uitm swk.

Kembali ke kisah athirah. suka sgt tgk dia enjoy pg sekolah. mlm2 awl dia pesan suh kejutkan awal utk g sek esk pg. cuma, cam dulu la ssh sgt nk bgun pagi. mslhnya ank aku ni xcukup tdo sbb dh biasa tdo kul1,2 pg stiap mlm. mmgla ssh nk bgun pagi. kesian plk tgk dia. nangis2 ckp ngantuk stap kali aku angkat pegi mandi. balik je sek letak beg trus terlelap. penat sgt kot. tp nasib baik dia xmeragam xnak g sek juz dat ssh nk bangun pg je la. nk tukar time tdo pn cam xguna sbb sleep circulation dia cam tu jgk. dia tdo lewat tp pas blk sek dia qada tdo yg xcukup tu. so, mlm2 kembali cergas.mmg xleh la nk tdo awal..

4 comments:

Mrs. Honey said...

Skolah dah anak kitak ros...;) x berasa alu... Kmk salu dengar bad comment sal skolah kemas ya... Anak buah kmk sebagainperbandingan... Yg masuk kemas tau blagu jak ... Baca semua tunggu dajah satu.... Yg masuk hikmah, chinese kindegarden brilliant plus tau tonjol diri... Entahlah.....

Mrs. Zafian's said...

ai,bena?duhal..pk mek tek mun dh ckgu suma lulusan dgree, dip msti la pengajaran nya ok..blaku sia ctok bnda tk duhal..yes..mek pn salu juak dgr mun anta hikmah,cina pn sek mesti stdn pende. worth 4 money kt org..

Mrs. Honey said...

hehehe masing- masing tepuk poket sendiri... ;p susah na jak kita tok nak bercerita macam tok.. hehehe ktk ya online ym mesti invi ya kali... huhu tukar dah template blog kitak.. kmk sikda masa nak nukar-nukar mcam lok eh....

g singapore ya nunggu amani dah pande bejalan.. mekrang nk g kk tok pun x plan sebanarnya.. syukri berebut mok bawa parent nya jalan ros.. kedong abah ya gik cuti sik kerja....

Mrs. Zafian's said...

huhu.yala sue owh..lmk dh xberchatting kt 2 bh..rindu mek dgn ktk eh..aok.mek ng invi stiasa.huhu,sue ya bkn template yg mek crk ya.template dr blogspot jk tk sue..bosan bh.hehe.cam ktk xtau kmk..owh,yaka?bgslah ya.bkn salu da ms free nk..